Jo pitkään on ollut vallalla palvelujen digimaailmanvalloitus. Vuosi 2020 ja korona toivat kuitenkin tähän uuden ulottuvuuden – kun on pakko niin saadaan asioita erilailla aikaiseksi. Vuosi onkin opettanut meitä kaikkia paljon käyttämään digitaalisia kanavia yhteydenpidossa ja se on mahdollistanut meille myös paljon sellaisia kontakteja, jotka olisi muuten jääneet väliin.

Mitä sitten on digimaailmanvalloitus?
Toisille digimaailmaan totuttelu voi olla jo suuri loikka, kun taas toisille se on palvelujen uudistaminen ja uusien ominaisuuksien tuominen mukaan. Lähtökohta siis ratkaisee ja yleensä se ensimmäinen askel on hankalin ottaa.
Käytännössä kuitenkin loikka on startti tutkimusmatkalle, joka vie digitaalisten palvelujen äärelle ja niiden yli. Pitkänlinjan tavoitteena on palvelujen ja yhteyksien hyödyntäminen digitaalisessa muodossa. Se ei välttämättä ole itse teknologiaa, vaan pikemminkin digitalisaation mahdollistamia uusia, innovatiivisia ratkaisuja. Yrityksestä sitten riippuu, onko kyseessä esimerkiksi palvelujen saavutettavuuden parantaminen digitalisaation kautta (nettisivut, verkkokaupat, chat(bot)it, webinaarit, blogit, sosiaalinen media…), koulutusten tuominen verkkoon (verkko- ja monimuotokoulutukset), palvelujen pelillistäminen, palvelujen ja mainonnan persoonallistaminen tekoälyn avulla tai jokin muu.
Miksi meidän olisi syytä siirtyä yhä enemmän digitaaliseen maailmaan?
Katsantokantoja tähän voi olla monta – toisille koko digimaailma on kauhistus ja toisille luontainen ympäristö kehittää jotain uutta. Vuosi 2020 todisti meille, että voimme yhä edelleen olla yhteyksissä läheistemme kanssa, vaikka emme voikaan olla fyysisesti lähellä. Ilman videopalavereja maailma olisi pysähtynyt varmasti nykyistä enemmän.
Miten loikata tutkimusmatkalle digiin?
Ensimmäinen askel on rohkeus kokeilla ja kiinnostus tavoittaa (asiakkaita tai läheisiä) uusien kanavien kautta. Yritykselle nettisivut ovat perinteisesti olleet nykypäivän käyntikortti, mutta voisiko palveluja laajemminkin viedä verkkoon? Ehkä yrityksen sidosryhmille voisi pitää webinaarin, johon voi helposti osallistua jokainen, vaikka omalta kotisohvalta? Tai ehkä asiakkaille voisi tarjota verkkokurssin tai koulutuksen jostakin yrityksen tuotteesta? Kaikessa kannattaa muistaa kuitenkin se, että pikkuhiljaa digijälkesi muotoutuu näköiseksesi ja opit kaiken aikaa lisää. Digimaailmanvalloitus ei tapahdu yhdessä yössä, se kannattaa rakentaa rauhassa ja pitkäjänteisellä työllä.
Luotettava yhteistyökumppani antaa turvaa uuden valloittamisessa
Jos tuntuu siltä, että olet uuden äärellä ja kaipaat apua ja rohkaistusta asioihin, niin kannattaa muistaa, että kaikkea ei tarvitse tehdä itse. Sinä olet oman yrityksesi asiantuntija ja tunnet sen sisällöt sekä tuotteet. Valitse rinnallesi yhteistyökumppani, jonka kanssa asiaa voi lähteä työstämään yhdessä.
Lue myös, miten Digimaailmanvalloitus toteutettiin Suomen Logoterapiainstituutille

mThing palvelee digitaalisen näkyvyyden asioissa, olipa kyseessä nettisivut, verkkokaupat, digitaalinen markkinointi, uutiskirjeet sekä webinaarit. Myös muut mahdolliset vastaan tulevat tarpeet ja toiveet otetaan aina selvitystyön alle, jos ei suoraan löydy asiantuntemusta.