Kuusi syytä, miksi valita WordPress julkaisujärjestelmä

1. WordPress on maailman suosituin julkaisujärjestelmä

WordPress julkaisujärjestelmä on julkaistu 27. toukokuuta 2003, joten se on 18 vuoden historiansa aikana paitsi muuttunut paljon, myös kasvanut maailman eniten käytetyksi julkaisujärjestelmäksi nettisivuilla. Kaikista internetin sivuista 39,6%:lla on WordPress julkaisujärjestelmä.

2. WordPress on helppo käyttää, vaikka ei olisikaan koodari

Julkaisujärjestelmän sisällön muokkaukset ja päivitykset on tehty niin helpoksi, että jokainen pystyy pienen perehtymisen jälkeen niitä tekemään, vaikka ei olisi minkäänlaista osaamista koodikielistä. Toki siitä on apua, että ymmärtää HTML, CSS, JavaScript sekä PHP -kieliä, silloin mahdollisuuksia muokkauksiin aukeaa vielä paljon lisää.

3. WordPress on helppo käyttää, vaikka ei olisikaan koodari

Alun perin WordPress luotiin alustaksi, jolla voi luoda ja ylläpitää blogia. Nykyisin mahdollisuuksia on paljon enemmän.

  1. Nettisivut
  2. Blogi
  3. Verkkokaupat
  4. Membership area
  5. Verkkokoulutukset

Katso 19 kohdan lista erilaisista sivutyypeistä, mihin WordPressiä voi käyttää.

4. WordPress on räätälöitävissä lähes kaikkiin toiveisiin

Koska WordPress  julkaisujärjestelmä perustuu avoimeen lähdekoodiin, on siihen kehitetty paljon erilaisia teemoja ja lisäosia, joiden avulla voidaan toteuttaa erilaisia toiminnallisuuksia tai integraatioita. Käytännössä lähestulkoon kaikki toiveet ovat toteutettavissa, toki jotkut niistä kustantaa hieman enemmän kuin toiset. Teemojen ja lisäosien kanssa kannattaa kuitenkin olla varovainen, koska tekijöitä on paljon, on myös laatu vaihtelevaa. Mielummin siis vähemmän kuin enemmän, tai ainakin laadullisesti parempaa.

5. Responsiiviset nettisivut

Nykyisin sivustosta riippuen mobiilikäyttäjien määrä on 50-90% sivuston käyttäjistä. Onkin ensiarvoisen tärkeää suunnitella nettisivut niin, että ne palvelevat kaikkia käyttäjiä. WordPress auttaa tässä, teemat on pääsääntöisesti suunniteltu jo valmiiksi responsiivisiksi.

6. WordPress sivut on helppo hakukoneoptimoida

WordPress sivustoille on suhteellisen helppoa tehdä hakukoneoptimointi. Jokaisen sivuston sisältö pystytään optimoimaan erikseen ja saavuttamaan näin lisää näkyvyyttä esimerkiksi blogiteksteillä, jotka ovat osa yrityssivua.

 

Teemasta ja lisäosista paljon riippuu se, että kuinka nopeaksi ja tehokkaaksi sivuston suorituskyky muodostuu. Hakukoneissa vaikuttaa paljon myös se, kuinka nopeasti sivu latautuu, joten tähän osaan kannattaa kiinnittää huomiota, kun rakennetaan WordPress nettisivuja.

wordpress julkaisujärjestelmä