Miksi nettisivujen ylläpito on tärkeää?

Nettisivujen ylläpito on jatkuvaa kehitystyötä, jota ei kannata jättää tekemättä. Hyvin tehty ylläpito parantaa sivujesi käytettävyyttä, tuo sivuille uutta sisältöä ja mahdollisesti lisää myyntiä.  Se tietysti pitää myös hakkerit poissa sivuiltasi ja reagoi nopeasti, mikäli sivustolla on jotakin korjattavaa syystä tai toisesta.

Kokonaisvaltaisesti sivuston ylläpito takaa sen, että sivustosi, tuo netin tärkein mainospaikkasi, on asiakkaittesi käytettävissä parhaalla mahdollisella tasolla.

Sivujen käytettävyys helpottaa löytämään ongelmakohdat

Sivujen käytettävyyttä kannattaa välillä seurata analytiikan puolelta – onko jokin sivu, joka ei kerää kiinnostusta ollenkaan? Entä minkä takia asiakkaat verkkokaupan puolella jättävät oston kesken? Tämän tyyppiset asiat kertovat usein sivun käytettävyyden ongelmista ja niitä on hyvä tarkastella säännöllisin väliajoin kerätystä datasta.

Omia nettisivuja kannattaa myös testata eri laitteilla ja varmistaa, että käytettävyys on loogista ja kaikki toimii. Nettisivujen kehitys on kuitenkin jatkuvaa työtä, jota ei tulisi jättää kesken heti sivuston julkaisun jälkeen.

Sisällön kehitys ja myynti viihdyttää asiakasta

Sisällön säännöllinen kehittäminen tuo sivuillesi uutta mielenkiintoista luettavaa, joka houkuttelee asiakkaasi palaamaan sivustollesi ja viihtymään siellä pitempään. Siksi sisällön päivittämiseen kannattaa käyttää aikaa, vaikka se kaiken muun kiireen keskellä tuntuukin ei niin tärkeältä työltä.  

Uutuustuotteet ja ajankohtaisimmat asiat on hyvä nostaa näkyvälle paikalle, jotta potetiaalinen asiakas löytää ne helposti. Näistä saa myös sosiaalisen median puolelle hyvin uusia juttuja: uutuus nyt kaupassamme tai lue uusin blogitekstimme on hyvä aihe jakaa someen.

Nettisivujen ylläpito huolehtii tietoturvasta

Hakkereilla on paljon erilaisia tapoja, joilla he pyrkivät pääsemään nettisivuille aiheuttamaan tuhoa. Sillä ei valitettavasti ole merkitystä, että mikä yritys on kyseessä, kaikki, mikä vain mahdollistaa haittaohjelmien asentamisen kiinnostaa heitä.

WordPress -sivujen suurin heikkous piilee päivittämättömissä teemoissa sekä lisäosissa. Kaikkea ei voida aina turvata, mutta sillä, että nettisivujen tekninen ylläpito on hoidettu ja kaikki päivitykset ovat ajan tasalla voidaan vaikeuttaa sivuston hakkerointia hyvin paljon.

Nettisivusto voi olla toki muustakin syystä alhaalla, esimerkiksi tilanpuutteen tai jopa maksamattoman laskun takia. Näitä sattuu meille kaikille välillä, silloin autamme mielellämme selvittämään, missä ongelma on, jotta se päästään korjaamaan mahdollisimman nopeasti.