Yrityksen nettisivut ovat käyntikortti palveluihin

Jos haluaa tietoa jostakin tietystä tuotteista tai palvelusta, on loogisinta googlen kautta etsiä tietoa tästä. Tätä kautta potentiaalinen asiakas päätyy nettisivuillesi ja odottaa löytävänsä lisää tietoa ostopäätöksen vahvistamiseksi.

Mitä siis sivuiltasi löytyy, vastaako se sitä, mitä asiakas etsii? Entä näyttääkö yrityksen nettisivut siltä, mitä palveluidesi taso on?

Jos nettisivut näyttävät ikivanhoilta tulee helposti mielikuva, että kaikki palvelut sekä tuotteet ovat myös jääneet menneisyyteen. Joskus toki vanhassa vara parempi, mutta kun viereisillä sivuilla on kilpailija, jolla on paremmat tuotekuvaukset ja houkuttelevammat sivut niin on luonnollista, että ostopäätös kääntyy kilpailijan eduksi.

Yrityksen nettisivut olisikin syytä olla se paras mainospaikka, johon käytetään osa markkinointibudjetista. Uusi sisältö sivuilla houkuttelee kävijää tulemaan yhä uudestaan sivuille. Anna siis rohkeasti tilaa sivuiltasi myös kaikelle uudelle: olipa kyse blogitekstistä tai uuden tuotteen lanseerauksesta. Samalla nettisivuilla käyvä potentiaalinen asiakas tutkii muitakin yrityksen tietoja sekä tuotteita.

Yrityksen nettisivujen tarkastuslista:

  • Sivut ovat nykyaikaisen näköiset
  • Ne toimivat kaikilla laitteilla
  • Nettisivujen ilme on yrityksen näköinen ja pysyy läpi nettisivujen samana
  • Tieto, jota potentiaalinen asiakas tulee etsimään, on helposti löydettävissä
  • Sivuilta löytyy ajankohtaisia asioita, eli säännöllisesti jotakin uutta sisältöä

Oman kotisivun tutkiminen kannattaa aloittaa hyppäämällä asiakkaan housuihin. Jos itse olisit asiakkaana, niin antaako sivustosi vastauksia ja näyttääkö se houkuttelevalta? Mikäli epäilyksiä näitä kohtaan herää, niin aina voi kysyä toisen mielipiteen joltakin ystävältä tai tutulta. Kannattaa muistaa katsoa sivuja myös eri laitteilla, tietokoneella, puhelimella sekä tabletilla. Hyvät nettisivut toimivat kaikilla eri päätelaitteilla.

Sivujen uudistusta kannattaa harkita, mikäli jokin kohta tarkastuslistasta ei toteudu. Hyvä väli sivuston kokonaiselle uudistamiselle on 3-7 vuotta. Kannattaa myös muistaa, että aina ei ole tarpeen räjäyttää kaikkea uusiksi, vaan pienillä muutoksillakin voi saada jo paljon aikaiseksi.

Tärkeintä on muistaa, että yrityksen nettisivut eivät ole koskaan valmiit vaan sivusto on kehittyvä prosessi, jota voidaan aina parantaa vastaamaan asiakkaiden muuttuvia tarpeita.

Mikäli sivustosi kaipaa huomiota, ota yhteyttä ja katsotaan yhdessä, mitä toimenpiteitä kannattaa tehdä.