VERKKOKAUPPA

Haluatko laajentaa myyntiäsi verkkokaupan puolelle?

Verkkokauppojen osuus on noussut huimaa vauhtia, kun ihmiset ovat tottuneet ostamaan yhä enemmän verkosta erilaisia tuotteita sekä palveluja. Yrityksille onkin nyt viimeistään hyvä paikka pohtia, voisiko verkkokauppa tuode omalle liiketoiminnalle jotakin uutta.

Verkkokauppa vaatii työtä, mutta tavoittaa uusia asiakkaita

Verkkokauppa on mitä mainioin tilaisuus tavoittaa kuluttajia oman alueensa ulkopuolelta.

Yhä monelle tulee silti yllätyksenä, että verkkokauppa vaatii työtä ihan yhtälailla kuin kivijalkamyymäläkin. Tuotteita ei toki tarvitse hyllyttää, mutta tilausten hallinta, tuotteiden varastointi, postitus ja laskutus ovat verkkokaupassa oma juttunsa. Mikäli olet valmis maksamaan niin monet asiat voi toki ulkoistaa ja niihin löytyy hyviä kumppaneita hoitamaan asian. Alla pieni listaus siitä, mitä kaikkea verkkokauppaa perustaessa on hyvä huomioida

Maksutavat

Verkkokaupan maksutapoina Suomessa käytetään ensisijaisesti pankkien maksupainikkeita. Kuluttajat ovat tottuneet niihin ja luottavat palveluun, kun voivat maksaa oman pankkinsa kautta. Luottokortit ja mobilepay ovat myös saaneet oman suosionsa maksutavoissa. Pankkipainikkeet verkkokauppaan saa hankittua esim. Paytrailin tai Visma Pay:n kautta.
 
Muita Suomessa käytettyjä maksutapoja on Klarna sekä Paypal, joka tosin ei ole yhtä suuressa suosiossa meillä täällä kuin esimerkiksi Amerikassa.
 
Maksun välittäjät laskuttavat oman hinnastonsa mukaan, joko kuukausilaskutuksella ja transaktiomaksulla tai pelkästään transaktiomaksulla prosenttiosuuden jokaisesta maksusta.

Kuljetukset

Mikäli myynnissä on fyysisiä tuotteita, pitää ne myös kuljettaa asiakkaalle. Suomessa yleisimmin käytetään Postin ja Matkahuollon palveluja. PostNord on myös saanut jalansijaa kuljetuspalveluissa.
Ulkomaille lähetettäessä kuriiripalvelut hoitavat kuljetukset.
 
Kuljetukset voi keskittää esim. Pakettikaupan avulla tai vaihtoehtoisesti voit tehdä sopimuksen eri toimijoiden kanssa.

Varastointi

Tuotteet voi varastoida vaikka omaan olohuoneeseenkin, mutta mikäli tila on vähissä on mahdollista ulkoistaa varastointi, pakkaus ja lähetys. Tällä säästät omaa vaivaa ja voit rauhassa keskittyä myyntiin ja muuhun toimintaan, kun aika ei kulu toimitusten pakkaamiseen.

Mistä lähteä liikkeelle?

Laita viestiä tulemaan ja katsotaan yhdessä, mitä kaikkea juuri sinun verkkokauppasi kanssa on hyvä huomioida ja miten verkkokaupan kanssa kannattaa edetä. Saat samalla tarjouksen verkkokaupan perustamisesta WordPress + Woocommerce alusoille.