HAKUKONEOPTIMOINTI

Hakukoneoptimointi on suuressa roolissa nettisivuilla

Nettisivujen tärkeä osa-alue on hakukoneoptimointi. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että sivustosta tehdään hakukoneelle luettava teknisesti sekä sisällöllisesti. Lisäksi hakukoneiden algoritmeille annetaan vinkkejä, mitä tältä sivustolta löytyy ja mistä tänne sivustolle pääsee. Sen perusteella ne osaavat nostaa sivustoa hakutuloksissa korkeammalle, mikä taas osaltaan takaa paremman kävijäliikenteen sivustolle.

Hakukoneoptimointiin liittyy monia asioita, joita on hyvä huomioida sivustoa suunniteltaessa ja rakennettaessa. Sivuston ja sen hakukoneoptimoinnin tulisi tukea yrityksen strategiaa ja tavoitteita, jotta kaikki yrityksen vistintä pysyyy samassa linjassa.

hakukoneoptimointi

Sisällön optimointi

Sisältö on ollut jo muutaman vuoden suuressa arvossaan hakukoneille. Sivuilla pitäisi olla riittävästi laadukasta sisältöä, jotta hakukone osaa tulkita sen lukijaa kiinnostavaksi. Sisältöä kirjoitettaessa on hyvä ottaa myös huomioon kohderyhmä, joka tulee sivua lukemaan. Asioista kannattaa kertoa selkeästi ja välttää liian vaikeita ammattitermejä, mikäli et ole myymässä vain ja ainoastaan ammattilaisille, jotka puhuvat samaa kieltä.

Pidämme myös huolta, että kuvat ovat optimoituja tukemaan sitä viestiä, jolla haluat tulevan löydetyksi.

Avainsanat

Määrittelemme yhteistyössä asiakkaan kanssa ne avainsanat, jotka ovat kaikkein tehokkaimpia ja suunnittelemme sisällön näiden avainsanojen kautta.

Teemme kaikista avainsanoista analyysin ja tarkistamme, mitkä ovat haetuimpia ja kiinnostavimpia hakusanoja asiakkaan näkökulmasta.

Tekninen optimointi

Me vastaamme siitä, että sivustosi on hakukoneystävällinen teknisen toteutuksen puolesta ja vastaa hakukoneiden arvostamia teknisiä asioita. Varmistamme ja testaamme, että hakukoneet arvioivat sivustosi laadukkaaksi.

Linkit

Hakukoneet arvostavat sivuja, joille johtaa monia laadukkaita linkkejä. Tämän verkoston rakentaminen vie aika, mutta se osaltaan auttaa sivustoa pikkuhiljaa nousemaan hakukoneiden kärkipäähän.